701 (!) κλοπές υλικών άρδευσης, που διαπράχθηκαν από τις 7 Απριλίου έως και χθες, 14 του μηνός, από αρδευτικά δίκτυα σε αγροτικές περιοχές του νομού Καβάλας, εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Ποδοχωρίου Καβάλας, και κατόπιν καταγγελίας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τους παραπάνω αστυνομικούς δύο ημεδαποί, ηλικίας 54 και 50 ετών που επιβαίνοντες σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο είχαν αφαιρέσει 48 υλικά άρδευσης (βάνες και τμήματα βανών), και από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν προβεί όλη την προηγούμενη εβδομάδα σε κλοπές 653 ακόμη αρδευτικών υλικών από αγροτικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Τα αφαιρεθέντα υλικά που βρέθηκαν στο όχημα των δραστών κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Κατασχέθηκαν επίσης το αυτοκίνητο των δραστών, τέσσερα διαρρηκτικά εργαλεία και ένας φακός, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης.

Αμφότεροι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.