Μεγάλης έκτασης κλοπή με τη μέθοδο του “ριφιφί” σημειώθηκε σε κεντρικό κοσμηματοπωλείο της Ξάνθης, δίπλα στην Κεντρική Πλατεία, της οικογένειας Θεοδωρακέα.

kosmimatopwleiooΟι ιδιοκτήτες διαπίστωσαν τη διάρρηξη το βράδυ της Κυριακής στις οκτώ και  σύμφωνα με την αστυνομία η κλοπή έγινε κατά το διάστημα από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι το απόγευμα της Κυριακής.

Οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι το παρακείμενο ξενοδοχείο Δημόκριτος είναι εκτός λειτουργίας, παραβίασαν πρώτα εκείνο και στη συνέχεια κατάφεραν να φτάσουν στο κοσμηματοπωλείο, όπου έδρασαν ανενόχλητοι λόγω της Κυριακάτικης αργίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο συναγερμός είχε απενεργοποιηθεί από τους κλέφτες  ενώ η λεία των άγνωστων δραστών ανέρχεται σε περίπου 350.000 ευρώ καθώς οι διαρρήκτες πήραν επιλεγμένα και ακριβά είδη από το κατάστημα.

Η αστυνομία της Ξάνθης έφτασε στο σημείο μόλις ειδοποιήθηκε από τους ιδιοκτήτες απέκλεισε όλο το χώρο ο οποίος θα ερευνηθεί από ειδικό Κλιμάκιο της Διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών το πρωί της Δευτέρας.

Πηγή: Xanthi2.gr