Τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 33, 27, 24 και 21 ετών, συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ένας 26χρονος ημεδαπός, συνεργός τους.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν τους παραπάνω πέντε δράστες να επιβαίνουν σε τέσσερα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και επιχείρησαν να τους ελέγξουν. Σε σήμα στάσης των αστυνομικών, οι τρεις εξ αυτών, οι ηλικίας 33, 27 και 21 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο από τα οχήματα, συμμορφώθηκαν και τα ακινητοποίησαν, ενώ οι άλλοι δύο, ηλικίας 24 και 26 ετών, ανέπτυξαν ταχύτητα προκειμένου να διαφύγουν. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να συνελήφθη ο 24χρονος, ενώ ο 26χρονος κατάφερε να διαφύγει εγκαταλείποντας το όχημα του.

ΚΑΛΩΔΙΑ ΧΑΛΚΟΥ 2Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα οχήματα των δραστών, βρέθηκαν δύο τόνοι περίπου καλωδίων χαλκού, και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι μέρος από τα παραπάνω καλώδια, τα είχαν αφαιρέσει από εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στη Γενισέα Ξάνθης.

Κατασχέθηκαν η ποσότητα των χάλκινων καλωδίων, τα τέσσερα οχήματα και τα διαρρηκτικά εργαλεία.

Σε βάρος των ηλικίας 24 και 26 ετών δραστών, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επίσης τα αδικήματα της αντίστασης, απείθειας και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διακεκριμένες κλοπές, ενώ ο 33χρονος έχει απασχολήσει επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις των νόμων περί προστασίας των αρχαιοτήτων και περί όπλων, ο 26χρονος για ληστεία και παραβάσεις των νόμων περί προστασίας των αρχαιοτήτων και περί όπλων, και ο 27χρονος και ο 24χρονος για αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους και τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής τους σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.