Νεαροί Ρουμάνοι «πήγαν για μαλλί»… αλλά «φόρεσαν» χειροπέδες και έχασαν κινητά και αυτοκίνητο

Τις κατηγορίες της σύστασης συμμορίας, της πλαστογραφίας και της απάτης, αντιμετωπίζουν πέντε Ρουμάνοι – τρεις άνδρες και δύο γυναίκες – οι οποίοι εξαπατούσαν πολίτες στην Αλεξανδρούπολη, διεξάγοντας φιλανθρωπικό έρανο για ανύπαρκτο σωματείο.

Οι δράστες ήταν όλοι νεαρής ηλικίας, από 16 έως 27 ετών. Με τη χρήση πλαστού εγγράφου, παρουσιάζονταν σε ανυποψίαστους πολίτες ως εκπρόσωποι του ανύπαρκτου σωματείου και τους αποσπούσαν διάφορα χρηματικά ποσά, τάχα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η δράση τους έλαβε τέλος το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το πλαστό έγγραφο, όπως επίσης το χρηματικό ποσό των 176 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών. Επίσης, κατασχέθηκε και το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.