“Η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να λάβουν υπόψη τους την επιχειρηματολογία των τοπικών Φορέων που γνωρίζουν καλύτερα”…

Την κάθετη αντίθεσή του στην απόφαση για το κλείσιμο του Αστυνομικού Σταθμού της Νέας Καλλίστης (Π.Δ. 7/2017-ΦΕΚ 14/Α/9-2-2017 Αναδιάταξη-αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας), καταθέτει ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης.

«Μια τέτοια απόφαση φανερώνει έλλειψη σχεδιασμού και τεράστια προχειρότητα, βάζει σε κίνδυνο τους πολίτες μιας ευρύτερης περιοχής αφήνοντάς τους εκτεθειμένους, και κυρίως αντιτίθεται του δικού μας πλάνου ανάπτυξης μέσω του τουρισμού σε έναν εκ των πιο σημαντικών τουριστικών προορισμών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο κατά την οποία αναμένεται να αποτελέσει προορισμό για χιλιάδες τουρίστες», τονίζει εμφατικά ο κ. Τσαλικίδης, καθώς όπως συμπληρώνει «ο συγκεκριμένος Αστυνομικός Σταθμός έχει την ευθύνη για τις παραλίες του Φαναρίου, της Μέσης και της Αρωγής του Δήμου Κομοτηνής, που υποδέχονται χιλιάδες τουρίστες».

Τούτων δοθέντων, και σε κάθε άλλη περίπτωση, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης αξιώνει τη σύσταση – τουλάχιστον – Γραφείου Τοπικού Αστυνομικού, εκτός από τον Σώστη, και στη Νέα Καλλίστη. «Αποτελεί αυτονόητο πως ο νέος θεσμός του Τοπικού Αστυνομικού επιβάλλεται να βρει στέγη και στη συγκεκριμένη περιοχή (σ.σ. Νέα Καλλίστη), προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, καλεί την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να ενεργήσουν με γνώμονα τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας: «Αποτελεί χρέος τους να λάβουν υπ’ όψιν τις ενστάσεις και την επιχειρηματολογία όλων των τοπικών Φορέων, που γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον τις τοπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες».