Εφ΄ όλης της ύλης ενημέρωση για τα πεπραγμένα της Περιφερειακής διοίκησης κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Γιώργου Παυλίδη, είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, που επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Αφορμή της επίσκεψης υπήρξε η επικείμενη πρόσκληση του κ. Παυλίδη από την Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, προκειμένου να αναπτύξει ο ίδιος ενώπιον των μελών της Επιτροπής, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Αποτιμώντας το έργο των δεκαεπτά μηνών που βρίσκεται στο τιμόνι της Περιφέρειας, ο κ. Παυλίδης ανέφερε στον Βουλευτή ότι «καταβλήθηκαν τεράστιες προσπάθειες ώστε να απορροφηθούν τα κονδύλια της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου και να ενεργοποιηθούν εργολαβίες σε συνθήκες πολιτικής αστάθειας και ελέγχων των τραπεζικών συναλλαγών».

Ο Περιφερειάρχης παρουσίασε τις προτεραιότητες για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, που σχετίζονται με τις υποδομές και την κατασκευή μικρών αρδευτικών έργων, το ξεμπλοκάρισμα του φράγματος Κομψάτου, την επανέναρξη εργασιών στο φράγμα Ιασίου – για το οποίο απαιτούνται 1,2 εκατομμύρια ευρώ για τη μελέτη και επιπλέον 20 εκατομμύρια ευρώ για την ολοκλήρωσή του –, την προώθηση της υλοποίησης του παραλιακού άξονα Μαρώνειας – Αλεξανδρούπολης, και την ανακατασκευή των έξι «ιρλανδικών» διαβάσεων, αρχής γενομένης με τη δημοπράτηση τον Μάρτιο, του Κάλχαντος και της Φιλλύρας, συνολικού προϋπολογισμού 1,65 εκατομμύριων ευρώ με κάλυψη από εθνικούς πόρους. Ο κ. Παυλίδης γνωστοποίησε τη στόχευση για ένταξη στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, του τμήματος της επαρχιακής οδού Ιάσμου – Κοπτερού, και εστίασε στη μεγάλη σημασία της υλοποίησης του Χωροταξικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αλλά και της οριστικής συμφωνίας με τη ΔΕΠΑ για τη διανομή του φυσικού αερίου στους οικιακούς καταναλωτές των μεγάλων πόλεων της ΑΜ-Θ μέχρι και το 2021.

Από την πλευρά του ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, έκανε λόγο για «άψογη θεσμική συνεργασία με τον Περιφερειάρχη», και δεσμεύτηκε να εργαστεί στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων για την «πλήρη προώθηση όλων των ανοιχτών αναπτυξιακών θεμάτων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης ειδικότερα, στη Βουλή και στα Υπουργεία».