Βολές στον θαλάσσιο χώρο της παραλίας Πετρωτών, θα εκτελεστούν την Πέμπτη 11/10, από τις 10 το πρωί ως τις 7:30 το απόγευμα, στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Έβρου.
Ως επικίνδυνη περιοχή χαρακτηρίζεται η θαλάσσια ζώνη η οποία περιλαμβάνεται μεταξύ του ακρωτηρίου Αγίου Χαραλάμπους Μαρώνειας και του Ακρωτηρίου Μάκρης, και σε απόσταση 31 χιλιομέτρων από την ακτή.
Στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, απαγορεύεται κάθε κίνηση ή παραμονή πλωτού μέσου κατά την ώρα των βολών.
Απευθύνεται δε η συμβουλή να μην μετακινηθούν αντικείμενα τα οποία ενδεχομένως εντοπιστούν στη θάλασσα. Αντίθετα, σε τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να ειδοποιηθούν αμέσως τα Λιμεναρχεία Αλεξανδρούπολης και Πόρτο Λάγος.
Επίσης καλούνται οι μελισσοκόμοι της περιοχής της παραλίας Πετρωτών να απομακρύνουν τις κυψέλες τους.