ΑΣΚΗΣΗ Π.Υ. ΤΟΥΝΕΛ 9Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε πλήρους κλίμακας άσκηση ασφάλειας και ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής και της 4ης ΕΜΑΚ, σε συνεργασία με την εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», τον ανάδοχο Συντήρησης και Λειτουργίας της οδού, την Τροχαία Κομοτηνής, το ΕΚΑΒ Θράκης και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Ροδόπης, στη σήραγγα «Νυμφαία» του κάθετου άξονα Κομοτηνής – Συνόρων Βουλγαρίας.

Η σήραγγα είναι μήκους 520 μέτρων, εξυπηρετεί με βάση τα στοιχεία του 2016 κατά μέσο όρο 2.000 οχήματα ημερησίως, και η εποπτεία της γίνεται σε 24ωρη βάση από το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Νυμφαίας.

Το σενάριο της άσκησης, την οποία παρακολούθησε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, προσομοίωσε αντιμετώπιση τροχαίου ατυχήματος και διαρροή επικίνδυνης ουσίας.

Από την άσκηση εξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία με ανακοίνωσή της ευχαριστεί για τη συνεργασία όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και την εταιρεία «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΡΟΔΟΠΗΣ Α.Ε.».

Παράλληλα, στόχος από πλευράς της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», ήταν η ενημέρωση και εξοικείωση όλων των Υπηρεσιών και του προσωπικού στις ιδιαίτερες συνθήκες και τους εξοπλισμούς της σήραγγας, και η βελτίωση των διαδικασιών εποπτείας, επικοινωνίας και διαχείρισης των έκτακτων καταστάσεων.

 Η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ευχαριστεί «όλες τις Υπηρεσίες για τη συνεργασία τους και τους χρήστες της οδού για την υπομονή τους κατά το διάστημα που η οδός παρέμεινε κλειστή».

Δείτε και τις δύο πρόσφατες ασκήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, στο “Σισμανόγλειο” Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής (14/3), και στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό της ΔΕΗ στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής (26/4).

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ “ΝΥΜΦΑΙΑ”