Οσονούπω συμπληρώνεται ένας μήνας από την τοποθέτηση των σταθερών εμποδίων στην ανατολική (έναντι Ηρώου) και στη νότια είσοδο της πλατείας Ειρήνης (ΟΤΕ), που στόχο έχουν την αποτροπή της ανεξέλεγκτης εισόδου και στάθμευσης αυτοκινήτων εντός της πλατείας. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό, κατά τη συμπλήρωση του ενός αυτού μήνα, να μη βρίσκονται όλα τα εμπόδια στις θέσεις τους.

Ήδη, όπως διακρίνεται στην επισυναπτόμενη φωτογραφία, ένα από τα εμπόδια που βρίσκονται παραπλεύρως της Τράπεζας της Ελλάδος έχει υποστεί σημαντική ζημιά και τείνει να αποκολληθεί τελείως από τη βάση του. Ενδεχομένως η ζημιά να προκλήθηκε από πρόσκρουση οχήματος πάνω στο εμπόδιο, χωρίς όμως να αποκλείεται η περίπτωση να δέχτηκε λάκτισμα από κάποιον ασυνείδητο.

Όπως και να ‘χει, θα πρέπει η αρμόδια υπηρεσία να επιληφθεί άμεσα για την αποκατάστασή του, προτού αποκολληθεί και αχρηστευτεί εντελώς. Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση για να μακροημερεύσει η όλη κατασκευή, έως ότου τουλάχιστον εγκατασταθούν τα βυθιζόμενα εμπόδια, είναι να αντιμετωπιστεί με σεβασμό και με τη δέουσα προσοχή από τους ίδιους τους πολίτες, οδηγούς και πεζούς.