«Κομβόι» νταλικών στην παλιά Ε.Ο. Σαπών-Κομοτηνής

Αυτό που πολλοί προέβλεψαν ως μια δυσάρεστη «παρενέργεια» της λειτουργίας του σταθμού διοδίων Μέστης, φαίνεται πως δε θα αργήσει να επιβεβαιωθεί πλήρως. Ο λόγος για τον κίνδυνο επιβάρυνσης της κίνησης στην παλιά εθνική οδού Σαπών – Κομοτηνής με βαρέα οχήματα που θα προσπαθούν να παρακάμψουν τον νέο σταθμό διοδίων επί της Εγνατίας Οδού.

Μια ικανή πρόγευση, αν και δεν έχουν ακόμη τεθεί σε λειτουργία τα διόδια της Μέστης, πήραν σήμερα όσοι οδηγοί αντίκρισαν εικόνες, σαν τις επισυναπτόμενες, στον δρόμο από τις Σάπες προς την Κομοτηνή. «Η γραμμή στους νταλικέρηδες έπεσε», διαπιστώνει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος Σάκης Αντωνίου στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, από όπου και οι φωτογραφίες.

bbaaΟ κ. Αντωνίου δεν παραλείπει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν ατυχήματα, εφόσον οι εικόνες αυτές γίνουν καθημερινότητα το επόμενο διάστημα στην παλιά εθνική οδό. Αναλυτικά, στην ανάρτησή του αναφέρει: «Τα διόδια της Μεστης ολοκληρώθηκαν κατασκευαστικά αλλά δεν τέθηκαν ακόμη σε λειτουργία. Κι όμως η …γραμμή στους νταλικέρηδες έπεσε. Η φωτογραφίες σημερινές από την Εθνική οδό Σαπών Κομοτηνής λίγο μετά το Ροδίτη. Εφτά νταλίκες στη σειρά είχα να δω παρα πολλα χρονια. Προλαβα να φωτογραφίσω τις 4 που ήταν σταματημενες στο φανάρι του κόμβου της Εγνατίας δηλώνοντας έτσι την πρόθεση παράκαμψης των διοδίων. Το χάλι προς το Φανάρι μεταφέρεται πλέον και στην άλλη πλευρά της Ροδόπης σε έναν δρόμο ανεπαρκη και διερχόμενο μέσα από πολλούς οικισμούς Βελκιο, Σαπες, Αρίσβη, Αρατο, Ανθοχωρι, Ροδίτης! Έλεος ακούει κανείς? Θα έχουμε δυστυχήματα….».