Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας επισφράγισαν την επιτυχία της συνεργασίας με το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών

Με αξιοσημείωτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρωτοποριακή συνεργασία του Συλλόγου Ιεροδιδασκάλων Θράκης με το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ. που είχε ως αντικείμενο τη βελτίωση της ελληνομάθειας των ιεροδιδασκάλων του νομού Ροδόπης. Τα μαθήματα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2017, ενώ στα τέλη του περασμένου Μαΐου διενεργήθηκαν οι εξετάσεις για την πιστοποίηση των συμμετεχόντων. Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων, τα οποία ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 20 Ιουλίου, διαφαίνεται ότι οι προσπάθειες τόσο των ιεροδιδασκάλων, όσο και του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος Παρευξεινίων, έπιασαν τόπο.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του Τμήματος και υπεύθυνη των μαθημάτων, κ. Μαρία Δημάση, από τους 29 ιεροδιδασκάλους, άνδρες και γυναίκες, που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, οι 25 πέτυχαν στα επίπεδα Α2, Β1, Β2 και Γ1, ενώ οι 17 εξ αυτών αξιολογήθηκαν με «Άριστα».

«Τους/Τις συγχαίρουμε θερμά για την επιτυχία και περιμένουμε με χαρά να συνεχίσουμε τα μαθήματα με το νέο ακαδημαϊκό έτος», καταλήγει στο μήνυμά της η κ. Δημάση.