Το «πράσινο φως» για τις διαδικασίες εξαγοράς του οικοπέδου και των κτιριακών εγκαταστάσεων του εργοστασίου της SHELMAN στη βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής, από ξένο επενδυτικό όμιλο στον οποίο συμπράττουν και δύο Έλληνες επιχειρηματίες, άναψε η συνέλευση των πιστωτών της υπό πτώχευση εταιρείας, που έλαβε χώρα στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η πρόταση των επενδυτών έγινε δεκτή από το σύνολο των πιστωτών, μεταξύ των οποίων και της τράπεζας Πειραιώς που είναι ο μεγαλύτερος ενυπόθηκος δανειστής της SHELMAN.

Ο εκ των δικηγόρων των εργαζομένων, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, κ. Γιώργος Κυμπαρίδης.
Ο εκ των δικηγόρων των εργαζομένων, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, κ. Γιώργος Κυμπαρίδης.

Έτσι, ευοίωνο φαντάζει το μέλλον της μονάδας της εταιρείας στην Κομοτηνή, δημιουργώντας τις βάσιμες προσδοκίες περί επανεκκίνησης της παραγωγικής του δραστηριότητας και την επιστροφή των εργαζομένων.

Τον αγώνα του σωματείου των τελευταίων, εξήρε ο νομικός τους εκπρόσωπος κ. Γιώργος Κυμπαρίδης, χαρακτηρίζοντάς τους «πρωταγωνιστές στην επίπονη αυτή προσπάθεια που αξίζουν πραγματικά τον σεβασμό όλων», ενώ παράλληλα, κάνοντας λόγο για «μια πρώτη εικόνα επενδυτικού ενδιαφέροντος, έναν τόνο αισιοδοξίας ότι μπορούν επενδυτές να δουν προοπτικές ανάπτυξης στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής», σημείωσε: «Πριν από έναν χρόνο περίπου είχα εκφράσει την αισιοδοξία μου για την πώληση και διάσωση του εργοστασίου της SHELMAN στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα».