Με τον ρυθμό της βροχόπτωσης να φτάνει τα 165,09 χιλιοστά/ώρα στις 15:52, και τα 342,44 χιλιοστά/ώρα στις 16:11, στοιχεία που αναλογικά σε συνεχόμενη ροή μιας ώρας σημαίνουν 342 τόνους (!) νερού, σύμφωνα με τη “Μηχανοργάνωση Δημόκριτος”, προβλήματα προκλήθηκαν και στην Κομοτηνή από την πρωτοφανή νεροποντή.

Κατά τη διάρκεια της καταρρακτώδους και συνεχούς (ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι και συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα) βροχόπτωσης, η οποία συνοδεύονταν κατά διαστήματα από ισχυρότατους-θυελλώδεις ανέμους, σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων και μιας πινακίδας καταστήματος, και περιορισμένης έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα, τόσο σε υπόγεια σπιτιών (η πυροσβεστική δέχθηκε περί τις δέκα κλήσεις), όσο και στο αστικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, όπου προκλήθηκαν δυσχέρειες στην κυκλοφορία των οχημάτων, κάποια από τα οποία εγκλωβίστηκαν καθώς οι οδηγοί τους αψήφισαν τον μεγάλο όγκο των υδάτων και επιχείρησαν να διασχίσουν το νερό…

Η κακοκαιρία έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης, προκαλώντας ανάλογα περιστατικά, καθώς και μια πυρκαγιά από βραχυκύκλωμα σε κολόνα της ΔΕΗ στην παραλία του Πλατανίτη Μαρώνειας, την οποία έσβησε άμεσα η πυροσβεστική.

Σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής κ. Φελίνα Καζάκου, αναφέρει:

“Αισθάνομαι την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση να μεταφέρω την αγανάκτηση μου αλλά κυρίως την αγανάκτηση και οργή των συμπολιτών μου για την κατάσταση που επικράτησε σήμερα στην πόλη και τους οικισμούς μετά την έντονη νεροποντή. Αναγνωρίζω πως τα καιρικά φαινόμενα ήταν πρωτοφανή και έντονα για την περιοχή. Παρ’ όλ’ αυτά η διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής και ο Δήμαρχος, ενώ είχαν λάβει ενημέρωση για τα έντονα καιρικά φαινόμενα, αρκέστηκε στο γεγονός να αποστείλει προ ημερών ανακοίνωση στους δημότες για τη λήψη μέτρων από τους πολίτες. Καταγγέλλω την απουσία των αρμοδίων οργάνων Δήμου και την λήψη οποιοδήποτε προληπτικών μέτρων και πρωτοβουλιών που θα έπρεπε να είχαν ληφθεί. Και αναφέρομαι στα βουλωμένα φρεάτια και στα επικίνδυνα δέντρα ίσως και πινακίδες που είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας. Οι ζημιές τεράστιες σε επιχειρήσεις και καταστήματα της πόλης , στους οικισμούς στο οδικό δίκτυο. Τι θα γινόταν αν το συγκεκριμένο δέντρο κατέπεφτε στην αυλή ενός σχολείου; Επιτέλους ας αναλάβει υπεύθυνα κάποιος τις ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί. Κύριε Δήμαρχε οι πολίτες αναμένουν τις απαντήσεις σας”.