Δεν έλειψαν πάντως οι «παραφωνίες» επαγγελματιών κατά τη χθεσινή απεργία στην Κομοτηνή, οι οποίοι όπως φυσικά είχαν δικαίωμα, επέλεξαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους.

Ωστόσο, επιτροπή της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης περιφρουρώντας το 100% της συμμετοχής των μελών της, επισκέφθηκε τα συγκεκριμένα μαγαζιά, ζητώντας από τους ιδιοκτήτες τους να ακολουθήσουν τη στάση της συντριπτικής πλειονότητας των συναδέλφων τους, επισημαίνοντας ως αντιδεοντολογική και αντιεπαγγελματική τη συμπεριφορά τους.

Μία από τις εν λόγω περιπτώσεις, αφορούσε το κινέζικο κατάστημα στην οδό Βενιζέλου, του οποίου ο ιδιοκτήτης μετά τις συστάσεις προχώρησε στο κλείσιμο του μαγαζιού του δεχόμενος οτι έπραξε εσφαλμένα.

Μια ακόμη ανάλογη περίπτωση, σημειώθηκε και με το «Μικρό Καφέ» επί της οδού Ορφέως, όπου παρά την αντίθετη αρχικά γνώμη τους, οι ιδιοκτήτες τελικώς πειθαναγκάστηκαν να κλείσουν, υπό την πίεση και του σωματείου καφεποτοπωλών αλλά και των αρνητικών σχολίων των διερχομένων.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, διαμαρτυρίες από τους ανθρώπους της ΟΕΒΕΣ, δέχτηκαν και οι πελάτες των καταστημάτων. “Δεν μπορείτε να κάνετε μια μέρα υπομονή;”, τους ρωτούσαν, χωρίς ωστόσο να λάβουν κάποια απάντηση…