ΔΕΣΠΟΤΗΣ 9Κάλεσμα μη συμμετοχής των πιστών του ποιμνίου του σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε γνωστό κοσμικό κέντρο διασκέδασης της Κομοτηνής, και στην οποία θα υπάρξουν εισηγήσεις εθνικού περιεχομένου, απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τους συνεπώνυμους συλλόγους φίλων του Αγίου Όρους «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Παιανίας Αττικής και Αλεξανδρούπολης, και τον σκοπευτικό – κυνηγετικό σύλλογο πολιτών Ελλάδος, και ο λόγος που ο τοπικός Ιεράρχης δεν την εγκρίνει, είναι το γεγονός ότι επίτιμος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής, θα είναι ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, αρχιμανδρίτης Μεθόδιος.

Η σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας & Κομοτηνής, έχει ως εξής:

«Πληροφορηθέντες επικείμενη διοργάνωση εσπερίδας σε ιδιωτικό κοσμικό κέντρο της περιοχής μας υπό “Σωματείων Φίλων του Αγίου Όρους”, γνωρίζομεν προς πάντας οτι η εν λόγω εκδήλωση δεν τυγχάνει της εγκρίσεως και ευλογίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, καθώς ο κεντρικός ομιλητής αυτής, ανήκει σε αποσχισθείσα αδελφότητα του Αγίου Όρους, και συνεπώς διέκοψε την Κοινωνία μετά του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους».