Η αντιπλημμυρική προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, αποτέλεσε το θέμα πολύωρης σύσκεψης υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Χρήστο Μέτιο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Μουσταφά Κατραντζή, του Δημάρχου Μαρωνείας – Σαπών Γιάννη Σταυρίδη, του Δημάρχου Ιάσμου Καδή Ισμέτ, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Αμβροσίας Κώστα Καραγιοβάνη, των Δημοτικών Συμβούλων Νέου Σιδηροχωρίου Δημοσθένη Μανίτσα και Νίκου Κυριαζή, και υπηρεσιακών παραγόντων.

Μετά από τις επανειλημμένες επισκέψεις του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Γιώργου Παυλίδη και του κ. Μέτιου, σε όλες τις πληγείσες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα περιοχές Ροδόπης, στη σύσκεψη καταγράφηκαν τα προβλήματα που ανέκυψαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, και ιεραρχήθηκαν οι ανάγκες ανά περιοχή, με γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών, των οικισμών και των περιουσιών τους.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η άμεση χρηματοδότηση των απολύτως αναγκαίων έργων, όπως ο καθαρισμός ρεμάτων, η αποκατάσταση καταστραμμένων οδοστρωμάτων, η αποστράγγιση των οδών που πλημμυρίζουν, η κατασκευή νέων τεχνικών, η προστασία γεφυρών, ο καθαρισμός καναλιών των αναδασμών, κ.ά.