Την έντονη ανησυχία της μετά την ανάκληση αρμοδιοτήτων του αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργ. Πατακάκη, γεγονός που επηρεάζει το μέλλον του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, εκφράζει με επιστολή της προς τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρ. Μέτιο, η Ένωση ξενοδόχων Δράμας.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη.

Το άνοιγμα του Χιονοδρομικού Κέντρου όπως αυτό διαφημίστηκε κατά το προηγούμενο διάστημα, οι διαβεβαιώσεις ότι αυτό θα λειτουργήσει κανονικά και φέτος, καθώς και η επιτυχημένη περσινή λειτουργία του, οδήγησαν τους επιχειρηματίες της περιοχής να συνάψουν συμφωνίες και να προβούν σε ενέργειες προώθησης με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Οι τελευταίες εξελίξεις-καταγγελίες, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να τιναχτεί στον αέρα όλη η χειμερινή σεζόν, πράγμα το οποίο θα αποβεί καταστροφικό για όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητάς μας.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Περιφέρειά μας με την επιστολή διαμαρτυρίας του αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Πατακάκη προς εσάς, και στη συνέχεια της απάντησής σας, οφείλουμε να ζητήσουμε διευκρινήσεις ως προς τα κάτωθι:

  1. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, όπως είναι γνωστό ανήκει στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και όχι στην Αντιπεριφέρεια Δράμας, μετά την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τον κ. Πατακάκη. Ποιος είναι ο διάδοχος των καθηκόντων για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου;
  2. Σε τέσσερις ημέρες έχει οριστεί το Grand Opening του Χιονοδρομικού Κέντρου, το οποίο τελικά δεν ξέρουμε αν θα λειτουργήσει φέτος, και αν ναι, ποια θα είναι η περίοδος λειτουργίας του;
  3. Θα χρηματοδοτηθεί τελικά ή όχι η λειτουργία του μοναδικού Χιονοδρομικού Κέντρου της Περιφέρειας μας;

Το Φαλακρό είναι υπόθεση της Περιφέρειάς μας και όχι μόνο των Δραμινών. Οι πολίτες της Περιφέρειάς μας έχουν αποδείξει ότι το στηρίζουν και το αγαπούν.

Γίνεται αντιληπτό ότι ο τουριστικός πνεύμονας της Δράμας δεν μπορεί να είναι μπαλάκι μεταξύ αντιπαραθέσεων οι οποίες εν τέλει θα ζημιώσουν την τοπική κοινωνία και δη τις τοπικές επιχειρήσεις.

Η θέση και η άποψη της Περιφέρειάς μας θα πρέπει να είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΜΕΣΗ, τόσο ως προς τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, καθώς και ως προς την ανάπτυξή του με σκοπό να καταστεί ισχυρό και ανταγωνιστικό.

Εν αναμονή της άμεσης απάντησής σας.

Με εκτίμηση”.