Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Άμεσα εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, η απόπειρα ληστείας διαπράχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 28-7-2014, σε βάρος 69χρονου ημεδαπού, υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Αλεξανδρούπολη.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν προχθές (28-7-2014) και χθες (29-7-2014) το βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 31, 23 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας.

Αναλυτικότερα, οι δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν στο βενζινάδικο, προσέγγισαν τον 69χρονο υπάλληλο, και με το πρόσχημα της συναλλαγής, παρέδωσαν σε αυτόν ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, προκειμένου να το ανταλλάξει με χαρτονομίσματα μικρότερης αξίας.

Μόλις ο 69χρονος παρέλαβε τα χρήματα, οι τρεις ημεδαποί, με τη χρήση σωματικής βίας προσπάθησαν να τον ληστέψουν, πλην όμως αυτός αντιστάθηκε και οι δράστες επιβιβάστηκαν στο όχημά τους και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες, εντοπίζοντας και συλλαμβάνοντος αρχικά τον 31χρονο και στη συνέχεια τους άλλους δύο δράστες.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε το όχημα διαφυγής των δραστών όπως και το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

Ο 69χρονος μετέβη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε, ενώ ο 31χρονος δράστης έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπή.