Άμεση ενεργοποίηση του Ιλχάν Αχμέτ για τον ορατό κίνδυνο απωλειών γεωργικής παραγωγής λόγω ξηρασίας

Επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και ζήτησε την άμεση παρέμβασή του.
ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ-ΙΛΧΑΝ

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ αμέσως μετά τη λήψη της επιστολής του δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την παρατηρούμενη υπογονιμότητα μεγάλων εκτάσεων με καλλιέργειες βαμβακιού αλλά και καπνών και σιτηρών στην περιοχή της Ροδόπης.

Ο βουλευτής επισκέφθηκε τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ από τον οποίο ζήτησε την άμεση παρέμβασή του προκειμένου να υπάρξουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να διαφυλαχθεί το εισόδημα των παραγωγών της Ροδόπης από τον κίνδυνο καθοριστικών απωλειών για την τρέχουσα καλλιεργητική σεζόν.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ επισήμανε από την πλευρά του ότι δεν προβλέπονται αποζημιώσεις σε ζημιές που προκαλούνται από ξηρασία ή ιώσεις, αφού κάτι ανάλογο δεν καλύπτεται από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, υπάρχει όμως η δυνατότητα να καλυφθούν από τα ΠΣΕΑ με την υποβολή καταστάσεων από τους κατά τόπους Δήμους και τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην αρχή της χρονιάς.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη συνδεδεμένη ενίσχυση για τους βαμβακοπαραγωγούς και τον κίνδυνο απώλειάς της εξαιτίας της χαμηλής στρεμματικής απόδοσης που φαίνεται ότι θα έχει η φετινή παραγωγή στη Ροδόπη, ο κ. Κουρεμπές τόνισε ότι ο κίνδυνος αυτός μπορεί να ξεπεραστεί με την έκδοση Υπουργικής απόφασης που θα προβλέπει την κάλυψη των πιθανών απωλειών που θα προκύψουν ως προς το σημείο αυτό.

Για τον λόγο αυτό ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ζήτησε να υπάρξουν όλες οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις σε συνεργασία πάντοτε του ΟΠΕΚΕΠΕ με τον ΕΛΓΑ, ώστε σε καμία περίπτωση να μην υπάρξει κίνδυνος απώλειας της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τους βαμβακοπαραγωγούς της Ροδόπης.

Σε κάθε περίπτωση, ο βουλευτής της Ροδόπης έβαλε στο τραπέζι την ανάγκη ύπαρξης εκ μέρους της κυβέρνησης της αναγκαίας και ξεκάθαρης πολιτικής βούλησης προκειμένου να προστατευθεί το εισόδημα του συνόλου των παραγωγών της Ροδόπης που διαφαίνεται ότι κινδυνεύει να υποστεί μεγάλη ζημιά, ήδη τους πρώτους μήνες της τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood