Αύριο και μεθαύριο, 16-17 Απριλίου, στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, θα πραγματοποιηθεί το φετινό μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ Ροδόπης.

Το φεστιβάλ, με κεντρικό σύνθημα Άλλαξε τον κόσμο, το έχει Ανάγκη», θα περιλαμβάνει την πρώτη ημέρα στην πλατεία συναυλίες από μουσικά σχήματα σχολείων της Κομοτηνής, προβολές βίντεο, έκθεση ζωγραφικής, επίδειξη ποντιακών χορών, hip hop και ζίου ζίτσου από τοπικούς συλλόγους, ενώ τη δεύτερη μέρα, στις 15:00 θα διοργανωθεί τουρνουά μπάσκετ στον χώρο του 3ου δημοτικού σχολείου.

CIMG4889Σύμφωνα με τα μέλη της ΚΝΕ Ροδόπης Κωνσταντίνο Παντάρα και Φλωρεντία Βελώνη, το σύνθημα του φετινού φεστιβάλ επιλέχθηκε διότι: “Δεν βολευόμαστε ούτε με το σχολείο που μας έχουν ετοιμάσει ούτε και με τη ζωή που μας έχουν ετοιμάσει. Με σχολεία στα οποία οι μαθητές τρέχουν καθημερινά για να προλάβουν το «κυνήγι» των γνώσεων σε γεμάτες αίθουσες χωρίς εξοπλισμό, και το κυριότερο, για ένα μέλλον που θα απαιτεί φτηνούς εργάτες με όλο και λιγότερα «τσακισμένα» δικαιώματα”.

Επιπλέον, τα στελέχη της ΚΝΕ, ανέφεραν: “Επιλέγουμε να κάνουμε αυτό το φεστιβάλ το οποίο «χτίζεται» κάθε χρόνο με το μεράκι των μελών και των φίλων της ΚΝΕ, για να αναδείξουμε όλα αυτά τα ζητήματα που υπάρχουν στη ζωή του μαθητή, να αναδείξουμε ότι παρά το γεγονός ότι στοχεύουν στο μυαλό τους μέσα από το πρόγραμμα του σχολείου, υπάρχει μια ανυπότακτη φωνή που παλεύει για καλύτερη ζωή και καλύτερα σχολεία. Στοχεύουμε μέσα από αυτό το φεστιβάλ να αναδειχθεί η δημιουργικότητα προβληματισμού που μπορεί να έχει ένας μαθητής σήμερα. Καλούμε όλους τους νέους, τους μαθητές της Ροδόπης, να περάσουν από το φεστιβάλ, να ακούσουν και τις προτάσεις της ΚΝΕ για τα σχολεία, στα οποία θα διαμορφώνονται ολοκληρωμένες προσωπικότητες· δεν θέλουμε να υπάρχει αυτό που λένε «σήμερα προετοιμασία για να είσαι φτηνός εργάτης αύριο»”.