Ο Άγγελος Τσολακίδης είναι ένας από τους γνωστούς αλλά όχι “επώνυμους” Κομοτηναίους. Βιοπαλαιστής, οικογενειάρχης, με καμία κομματική προϋπηρεσία, που αποφάσισε να εμπλακεί με την πολιτική ενστερνιζόμενος τις θέσεις του “Ποταμιού” και συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Ροδόπης.

Αν και αμήχανος ενώπιον της “δημοσιότητας” που επιφέρει μια βουλευτική υποψηφιότητα, εντούτοις με απλά και περιεκτικά λόγια, περιγράφει τους λόγους της προσωπικής του ενεργοποίησης στον στίβο της πολιτικής.

Ποια σκέψη σας ώθησε να πολιτευθείτε;

Όταν βλέπεις τη χώρα να οδεύει προς σύγκρουση, τότε κάτι πρέπει να κάνεις για να το αποτρέψεις. Σε μία σύγκρουση τις μεγαλύτερες απώλειες τις έχει ο πιο αδύναμος, και στην προκειμένη περίπτωση ο πιο αδύναμος είναι η χώρα μας. Έτσι κι εγώ με τον δικό μου τρόπο, αποφάσισα να προσφέρω τις δυνάμεις μου με τη συμμετοχή στην πολιτική με “Το Ποτάμι”. Εκφράζοντας τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, η πολιτική και οι πολιτικοί θα πρέπει να αποκτήσουν ξανά αξιοπιστία ώστε να λύσουν προβληματισμούς των καθημερινών ανθρώπων, γιατί αυτοί είναι η δύναμη της Ελλάδας.

Τι είναι αυτό που σας έλκυσε στο Ποτάμι;

Όποιος ξέρει τις θέσεις του Ποταμιού ελκύεται από αυτές. Είναι θέσεις με αρχές, με σεβασμό στον άνθρωπο, και φυσικά προς όφελος της κοινωνίας. Είναι ένα κίνημα βγαλμένο από τον ίδιο τον λαό, τι πιο δημοκρατικό. Και για να σας το πω διαφορετικά και πιο απλά, είναι ένα κίνημα με θέσεις που στηρίζονται στη λογική και η οποία λογική έχει τις βάσεις της στον άνθρωπο και στην κοινωνία. Πολλές φορές το αυτονόητο γίνεται ακατανόητο από αυτούς που πρεσβεύουν κάτι το ατομικό και όχι το κοινωνικό. Τα μέχρι πρότινος “δημοκρατικά” κόμματα αποδείχθηκαν φασιστικά ακόμη και στον ίδιο τους τον εαυτό. Πως θα μπορούσα να τα εμπιστευτώ, πως θα μπορούσα να τους εμπιστευτώ το μέλλον μου και το μέλλον των παιδιών μου…

Η όποια κυβέρνηση την επομένη των εκλογών, τι θα πρέπει να πράξει άμεσα κατά τη γνώμη σας για τη Ροδόπη;

Η Ροδόπη και γενικότερα η Θράκη είναι ένα μέρος το οποίο εδώ και πολλά χρόνια “χρησιμοποιείται” από διαφόρους και για διάφορους λόγους. Αυτό πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, πρέπει να δούμε πως μπορεί να αξιοποιηθεί αυτός ο τόπος. Η περιοχή μας είναι η δεύτερη αγροτική παραγωγική δύναμη της Ελλάδας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο είναι το τρίτο στην Ελλάδα. Είχαμε μια Βιομηχανική Περιοχή που απασχολούσε χιλιάδες ανθρώπους σε εκατοντάδες επιχειρήσεις και τώρα είναι ένα απέραντο “νεκροταφείο” με πέτρινα κουφάρια. Όλα αυτά θα πρέπει να “ανθίσουν”, να δοθούν κίνητρα, η περιοχή μας μπορεί να δώσει πολλά στον κόσμο της, μπορεί να δώσει πολλά στην Ελλάδα.

Με μια φράση, πως σχολιάζετε την προεκλογική επιχειρηματολογία των υποψηφίων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ;

Με όλα αυτά που βλέπουμε να διαδραματίζονται από τα κόμματα με τον παλαιοκομματικό τους χαρακτήρα, και δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ, δυστυχώς έχουμε βάλει την όπισθεν. Κάποιος λοιπόν πρέπει να πατήσει το φρένο, αυτό θα κάνουμε εμείς, αυτό θα κάνει το Ποτάμι ως τρίτη δύναμη.

Είστε νέος και οικογενειάρχης, τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους ανθρώπους της γενιάς σας;

Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα εμείς όλοι, και επαναπαυόμαστε στους άλλους, ίσως το αύριο να είναι πολύ αργά. Και το κυριότερο, θα είναι πολύ αργά για τα παιδιά μας. Τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα και δεν πρέπει να υπονομεύουμε το μέλλον τους, αλλά ούτε και τις βάσεις τις δικές μας.

Ποιο εκλογικό αποτέλεσμα θα σας απογοητεύσει και ποιο θα σας ικανοποιήσει – τόσο σε επίπεδο προσωπικών ψήφων, όσο και αναφορικά με το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού στη Ροδόπη;

Θα απογοητευτώ αν δεν υπάρξει αλλαγή της κατάστασης που βιώνουμε σαν λαός. Θα απογοητευτώ να ξαναδώ τα “παιδιά” του παλαιοκομματικού σωλήνα να “σφάζουν έναν λαό” προς χάριν του προσωπικού συμφέροντος. Πιστεύω ότι “Το «Ποτάμι” στη Ροδόπη θα πάρει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ελλάδα, ίσως και το μεγαλύτερο.