– Ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με το Ποτάμι, επισκέφθηκε όλες τις κλινικές του νοσοκομείου και ενημερώθηκε από τον Διοικητή και τους εργαζομένους.

Σε δήλωσή του σημειώνει:

«Επισκέφθηκα σήμερα τον διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής Κώστα Ναλμπάντη ο οποίος μου έκανε την τιμή να με συνοδεύσει σε όλες τις κλινικές του «Σισμανογλείου», όπου συναντήθηκα με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους τους εργαζομένους του κεντρικού νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού Ροδόπης.

Δυστυχώς, είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω ότι οι πρόσφατες εξαγγελίες του κ. Κουρουπλή από την Κομοτηνή, είναι έωλες και απολύτως πρόσκαιρες σε ό,τι αφορά τη στελέχωση του νοσοκομείου μας.

Η αναστολή των μετατάξεων των 14 νοσηλευτών που αποφασίστηκε, ισχύει μόνο για την περίοδο μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μέχρι τις εκλογές. Μετά, ανοίγει και πάλι η διαδικασία της χρήσης του νόμου περί παραμεθορίων περιοχών που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και άρα οι 14 νοσηλευτές, αν επιμείνουν, θα μπορούν να φύγουν.

Επίσης, στο τέλος του 2015 λήγει και η θητεία των 14 επικουρικών γιατρών που στελεχώνουν σήμερα το νοσοκομείο Κομοτηνής, με αποτέλεσμα, εάν λείψουν και αυτοί, να έχουμε πραγματικό πρόβλημα λειτουργίας μέσα στον χειμώνα. Η πρόταση για απορρόφηση επιπλέον επικουρικού προσωπικού, σημαίνει πρακτικά επιπλέον δαπάνες από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, για μισθοδοσίες, που με τους σημερινούς επικουρικούς ανέρχονται σε 45.000 ευρώ τον μήνα! Θα χρειαστεί, λοιπόν, να ψηφιστεί μια τροπολογία στην επόμενη Βουλή για να παραταθεί η προθεσμία παραμονής στην Κομοτηνή.

Το νοσοκομείο Κομοτηνής υπάρχει σήμερα χάρη στην αυταπάρνηση και στη δουλειά των γιατρών, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών το απαξίωσαν και το υποβάθμισαν αντί να το αναβαθμίσουν, να το ανακαινίσουν ή να χτίσουν ένα καινούργιο, όπως είχαν υποσχεθεί. Η εικόνα αυτή προσβάλει την πόλη μας, τον λαό μας, τον πολιτισμό μας, και αδικεί τους γιατρούς και το προσωπικό που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να το κρατήσουν όρθιο.

Θα σταθώ με τις δυνάμεις που έχω αρωγός σε κάθε προσπάθεια για να αποκτήσει η Κομοτηνή και η Ροδόπη ένα νοσοκομείο αντάξιο της ιστορίας και των ανθρώπων αυτού του τόπου».